728x90 شفرة ادسنس

Web Hosting
  • اخر الاخبار

    الجمعة، 2 فبراير 2018

    طريقه عمل الفايش الاسوانى باقل تكلفه


    المكوّنات

    1. اولا للخميره.
    2. 3 معالق سمسم مطحون
    3. معلقه سكر
    4. كوب لبن
    5. للتخمر التاني
    6. 2 كوب دقيق
    7. تالت مكونات للخطوه التالته:
    8. 2 كيلو دقيق
    9. كوب سمنه
    10. معلقتين محلب
    11. معلقتين كركم
    12. كوب سكر
    13. ذره ملح
    14. كيلو لبن للعجن

    طريقة التحضير

    1. اول خطوه لازم اعمل الخميره الاصليه بتاعه الفايش الصعيدي.هجيب برطمان زجاج محكم الغلق واحط فيه ال٣ معالق السمسم ومعلقه السكر وكوب اللبن المغلي واغلقه جاامد واغطيه واحطه في مكان دافي لمده ٢٤ ساعه لحين تخمره
    2. تاني خطوه هجيب البرطمان بعد ٢٤ افتحه واسكب اللي الخميره اللي فيه في بوله واضع عليهم كوبان دقيق واخلطهم مع بعض حتتي تتكون عندي خليط مثل قوام الكيك واغطيه واضعه في مكان دافيء لمده ٤ ساعات
    3. ثالث خطوه بعد ماتخمر العجين اجيبه واحطه في بوله كبيره عشان هبدء اضيف المكونات الباقه.احط( الدقيق والكركم والمحلب والسكر ونص كوب السمن والنص الباقي هحطه في اخر العجن.
    4. بعد مااحط كل المكونات هبدء في اضافه اللبن واحده واحده واعجن لحد ماتلم العجين معي اضيف باقي كوب السمن واغطيها ٣ ساعات لحين التخمر
    5. وبعد مااتخمرت ابدء اخد م العجين واكور شبه القرص في الصاج كلهم واغطيهم واتركهم لحد ماكله يخمر وينفش واحطها في الفرن
    6. وبعد مااخرجها م الفرن اسيبها لتاني يوم لحد ماتبرد خالص وابدء اقطعها وارجعها في الصاج كلهم
    7. وادخلهم الفرن تتحمص واوطي خالص عليهم لحد ماحس انها نشفت واتحمصت كويس وبالف هنا
    8. اغلقه جامد واغطيه واحطه في مكان دافي لمده ٢٤ ساعه لحين تخمره
    9. اخلطهم مع بعض حتى تتكون عندي خليط مثل قوام الكيك واغطيه واضعه في مكان دافيء لمده ٤ ساعات
    10. احط ( الدقيق والكركم والمحلب والسكر ونص كوب السمن والنص الباقي هحطه في اخر العجن.

    اتعلم اتنور
    • تعليقات بلوجر
    • تعليقات الفيس بوك

    0 التعليقات:

    إرسال تعليق

    Item Reviewed: طريقه عمل الفايش الاسوانى باقل تكلفه Rating: 5 Reviewed By: winamaree
    Scroll to Top