المكوّنات
- اولا للخميره.
- 3 معالق سمسم مطحون
- معلقه سكر
- كوب لبن
- للتخمر التاني
- 2 كوب دقيق
- تالت مكونات للخطوه التالته:
- 2 كيلو دقيق
- كوب سمنه
- معلقتين محلب
- معلقتين كركم
- كوب سكر
- ذره ملح
- كيلو لبن للعجن
طريقة التحضير
- ثالث خطوه بعد ماتخمر العجين اجيبه واحطه في بوله كبيره عشان هبدء اضيف المكونات الباقه.احط( الدقيق والكركم والمحلب والسكر ونص كوب السمن والنص الباقي هحطه في اخر العجن.
- بعد مااحط كل المكونات هبدء في اضافه اللبن واحده واحده واعجن لحد ماتلم العجين معي اضيف باقي كوب السمن واغطيها ٣ ساعات لحين التخمر
- اخلطهم مع بعض حتى تتكون عندي خليط مثل قوام الكيك واغطيه واضعه في مكان دافيء لمده ٤ ساعات
- احط ( الدقيق والكركم والمحلب والسكر ونص كوب السمن والنص الباقي هحطه في اخر العجن.
0 التعليقات:
إرسال تعليق